Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Τα χημικά της Συρίας – Ουκρανία - Ιράκ

Η απροκάλυπτη, εγκληματική επέμβαση των μισθοφόρων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της Συρίας, που πλασάρεται σαν δήθεν εξέγερση του συριακού λαού εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, έχει σοβαρότατες επιπτώσεις όχι μόνο στον ίδιο τον ηρωϊκό λαό της Συρίας αλλά και στους γειτονικούς λαούς της ευρύτερης περιοχής. Ο Λίβανος, η Αίγυπτος, το Ιράκ, το Ιράν είναι ήδη μέσα στη δίνη των τυχοδιωκτισμών των αμερικάνων ιμπεριαλιστών με βαρύ κόστος σε αίμα και σε χρήμα. Τα τελευταία χρόνια ζούμε πολύ συχνά το πώς εννοούν οι αμερικανοί και τα ευρωπαϊκά νατοϊκά τσιράκια τους την εφαρμογή της θεωρίας περί «αλλαγής καθεστώτος», σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη - κατά προτίμηση σε όσες κατέχουν και ενεργειακό πλούτο. Είναι χώρες που δεν επιτρέπουν την απόλυτη ασυδοσία και κυριαρχία των δυτικών μονοπωλίων και τραπεζών στην επικράτειά τους. Ή όσες τολμούν να συνάψουν κάποια αξιόλογη οικονομική συμφωνία με τους ανταγωνιστές τους Ρωσίας ή Κίνας. Κι αυτό είναι απόρροια της καπιταλιστική κρίσης που αξιοποιείται με τρόπο στοχευμένο για την εξυπηρέτηση γενικότερων γεωπολιτικών σχεδιασμών με στόχο την ληστρική αναδιανομή του πραγματικού πλούτου του πλανήτη. Έτσι, άγριες συμμορίες επαγγελματιών δολοφόνων που τις συγκροτούν αμερικανικές εταιρείες ιδιωτικών στρατών- όπως η Blackwater και η θυγατρική της Greystone Ltd -μαζί με χιλιάδες ισλαμοφασιστικά αποβράσματα, υπό την καθοδήγηση των αμερικανικών και νατοϊκών μυστικών υπηρεσιών, αναλαμβάνουν να κάνουν όπου χρειάζεται την βρώμικη «δουλειά» της προώθησης των δυτικών συμφερόντων. Πρόβλημα χρηματοδότησης δεν υπάρχει καθώς η CIA, το ΔΝΤ, διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες και η μαφία των πετρελαιάδων εμίρηδων του κόλπου προσφέρουν πακτωλούς χρημάτων. Οι σκοτεινοί αυτοί στρατοί μερικών εκατοντάδων ή χιλιάδων εκπαιδευμένων επαγγελματιών του θανάτου, αφού κάνουν τη «δουλειά» ενοικιάζονται στη συνέχεια από τα καθεστώτα ανδρείκελα που εγκαθιστούν, και φροντίζουν για τη διατήρησή τους, καταστέλλοντας διαδηλώσεις και εξοντώνοντας τους λαϊκούς ηγέτες. Αυτό γίνεται τώρα στην Ουκρανία, όπου καμιά 500σαριά ράμπο της Greystone νοικιάστηκαν (με λεφτά του ΔΝΤ και των ουκρανών ολιγαρχών) από την νεοναζιστική κυβέρνηση του «σοκολατά», φόρεσαν στολές του διαλυμένου ουκρανικού στρατού, κάνουν στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις μαζί με τους νεοναζιστές, καταστρέφουν εγκαταστάσεις κι εκτελούν όποιον νομίζουν ότι θα γίνει εμπόδιο στο δανεισμό από το ΔΝΤ, στην ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και στα επιχειρηματικά σχέδια των αμερικάνικων κι ευρωπαϊκών μονοπωλίων στην Ουκρανία. Παρέχουν έτσι το πλεονέκτημα της μη επίσημης δυτικής εμπλοκής καθώς τα ελεγχόμενα δυτικά ΜΜΕ τους παρουσιάζουν σαν ουκρανούς στρατιώτες που «μάχονται εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών και υπέρ της ακεραιότητας της χώρας».
Παρακολουθούμε λοιπόν να γενικεύεται ο νέος τρόπος ανατροπών και καταστροφής κρατών (εκτός του οικονομικού) όχι με κήρυξη πολέμου αλλά μέσω ενοικιαζόμενων αγνώστων μασκοφόρων και μη, που μαζί με εξειδικευμένες ΜΚΟ, προετοιμάζουν και διαχειρίζονται την πάταξη ή την εκτροπή αυθόρμητων κινημάτων (βλέπε αραβική άνοιξη). Αν δεν τους βγει προχωρούν σε τεχνητούς εμφύλιους με στόχο τον πλήρη διχασμό, αποδυνάμωση, διάλυση των χωρών – στόχων και εγκατάσταση κυβερνήσεων ανδρεικέλων. Μ’ αυτόν τον τρόπο, χωρίς πόλεμο μεγάλης κλίμακας- που είναι άγνωστο πως θα καταλήξει- αφαιρούν δυνητικές αγορές και ερείσματα από τις ανερχόμενες Ρωσία και Κίνα, ώστε να τις πλήξουν οικονομικά-γεωπολιτικά και να κυριαρχήσουν στο πλανητικό παιχνίδι. Μέχρι τώρα, πέτυχαν αιματηρές «αλλαγές καθεστώτος» σε όλες τις χώρες της Β. Αφρικής και σε πολλές ασιατικές, πράγμα που ενίσχυσε την επιθετικότητα και την απληστία τους. Ευτυχώς, στη Συρία βρήκαν το μάστορά τους, αλλά με κολοσσιαίο κόστος για το λαό και τη χώρα που αγωνίζεται ακόμη να διώξει τα τελευταία υπολείμματα των πρακτόρων και τους μακελλάρηδες του τζιχαντισμού από πάνω της. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των μακελλάρηδων, με την επωνυμία Ισλαμικός Στρατός για το Ιράκ και το Λεβάντε (ISIL), αφού εξόντωσε σημαντικά τμήματα από άλλες «αδελφές» οργανώσεις «απελευθερωτών» της Συρίας, κυνηγήθηκε από το συριακό στρατό και συνεχίζει τώρα το «θεάρεστο» έργο του στο γειτονικό Ιράκ. Εξοπλισμένοι κι εκπαιδευμένοι από αμερικανούς και τούρκους, με μπόλικα λεφτά από καταριανούς και σαουδάραβες σκοταδιστές, προσπαθούν να υλοποιήσουν το όνειρό τους που είναι η δημιουργία ενός τεράστιου κράτους στη μέση Ανατολή από τη μεσόγειο ως το και το Ιράν που θα λειτουργεί υπό το μεσαιωνικό, σκοταδιστικό καθεστώς της Σαρία (ισλαμικού νόμου). Κι αυτό όχι γιατί τους έπιασε ο απόλυτος θρησκευτικός οίστρος, η υπερβολική αγάπη προς το θεό τους, αλλά γιατί έχουν έρθει σε συμφωνία με συγκεκριμένες γιγάντιες αμερικανικές κι ευρωπαϊκές πετρελαϊκές επιχειρήσεις που τους έχουν υποσχεθεί ασυλία και συμμετοχή στα αμύθητα κέρδη από την εκμετάλλευση του τεράστιου ορυκτού πλούτου της περιοχής. Η χλιαρή αμερικανική αντίδραση και η δήλωση του γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι «το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει τίποτα για την περιοχή» τα λένε όλα. Και δεν είναι καθόλου απίθανο να τους επιτρέψουν την κυριαρχία σε μεγάλο μέρος του Β. Ιράκ ώστε να χτυπήσουν πιο αποτελεσματικά την ηρωϊκή Συρία.
Η ανατροπή των σχεδίων τους για εύκολη «αλλαγή καθεστώτος» στη Συρία τους ανάγκασε να προβούν πέρυσι σε μια μεγάλης κλίμακας προβοκάτσια, με χρήση προχειροφτιαγμένων τοξικών χημικών από τους τζιχαντιστές, εναντίον απλών ανθρώπων και γυναικοπαίδων ώστε να προκληθεί παγκόσμια κατακραυγή κατά του Άσαντ και να δικαιολογηθεί μια στρατιωτική επέμβαση από τους «καλούς» ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Όμως η αντίδραση της διεθνούς κοινής γνώμης και η συνετή και σθεναρή στάση Ρωσίας και Κίνας απέτρεψαν έναν νέο πόλεμο με αντάλλαγμα την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Το εγχείρημα γίνεται υπό τον συντονισμό του ΟΗΕ και του ΟΑΧΧΟ (Οργανισμός για την Απαγόρευση Χρήσης Χημικών Όπλων) . Η εξουδετέρωσή των 1300 τόνων χημικών, θα γίνει πάνω στο ειδικό αμερικανικό σκάφος MV CAPE RAY με τα σύστημα FDHS με τη μέθοδο της υδρόλυσης, νότια της Κρήτης. Όμως ο καθηγητής Επεξεργασίας και Διάθεσης Toξικών κι Επικίνδυνων Αποβλήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγ. Γιδαράκος εκφράζει την έντονη διαφωνία του για τις πρακτικές που πρόκειται να ακολουθηθούν, «γιατί τα χημικά αυτά είναι μείγματα επικίνδυνων και τοξικών ουσιών άγνωστης σύνθεσης και υψηλής εκρηκτικότητας που δεν μπορεί να αδρανοποιηθούν μόνο με τη χρήση αυτής της μεθόδου. Αν δε τα απόβλητα που θα προκύψουν από την επεξεργασία και είναι κατά 20% βαρύτερα, ριχτούν στη θάλασσα θα προκληθεί μεγάλη ζημιά στους ζώντες οργανισμούς και στο θαλάσσιο περιβάλλον». Βλέπουμε λοιπόν τις παρενέργειες της θανατηφόρας επέμβασης των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της υποκριτικής «πράσινης» ΕΕ σε βάρος της Συρίας. Μολύνουν τώρα επικίνδυνα και το θαλάσσιο περιβάλλον μας. Δεν αρκούν λοιπόν τα όσα υποκριτικά ψελλίζουν μέσω ψηφισμάτων οι ευρωλάγνοι δημάρχοι της περιοχής για οικολογική καταστροφή και πλήγμα στον τουρισμό. Κυρίως χρειάζεται, σαφής καταγγελία των υπαιτίων της γενικότερης καταστροφής στην περιοχή και οργανωμένο κίνημα για αποδέσμευση της χώρας μας από τους εγκληματικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Κ. Α. Αποστολόπουλος
Δημοτικός σύμβουλος δήμου Μεσσήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου