Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Κυρώσεις και Εμπάργκο

«Oι ΗΠΑ ζουν με πίστωση, πέρα από τις δυνατότητές τους και αποθέτουν ένα μέρος του χρέους τους στην παγκόσμια οικονομία. Παρασιτούν σε βάρος της παγκόσμιας οικονομίας χρησιμοποιώντας το μονοπώλιο του δολαρίου.» ( Βλ. Πούτιν)

Κίνα και Ρωσία παύουν, με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς, να χρησιμοποιούν δολάρια όχι μόνο στις μεταξύ τους συναλλαγές αλλά και με άλλες χώρες του κόσμου. Κι αυτό γιατί έχουν πολύ περισσότερη πραγματική οικονομία απ’ ό τι η Αμερική της οποίας η οικονομία είναι στο μεγαλύτερο μέρος τζογαδόρικη. Έτσι το περασμένο μήνα οι πέντε χώρες που συναπαρτίζουν τους ΒRICS αποφάσισαν την δημιουργία χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα χρηματοδοτούν τις οικονομίες τους, χωρίς να έχουν ανάγκη την προσφυγή στα αμερικανοκρατούμενα και ληστρικά ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα. Αυτές οι κινήσεις των BRICS και ιδιαίτερα της Ρωσίας, σήμαναν συναγερμό κι έχουν προκαλέσει την οργή της Ουάσιγκτον, του Σίτι και του Βερολίνου που βλέπουν σιγά-σιγά να χάνουν τον απόλυτο έλεγχο του πλανήτη προς όφελος κυρίως των νεοκαπιταλιστικών Κίνας και Ρωσίας. Ήδη πολλές χώρες εγκαταλείπουν το δολάριο και στρέφονται προς το γουάν, καθώς η ουκρανική κρίση οδηγεί τάχιστα προς την αποδολαριοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας. Ένας από τους πιο σοβαρούς αμερικανούς οικονομολόγους, ο Jim Willie, λέει ότι: «Το δολάριο είναι ετοιμοθάνατο. Νομίζω πως η νεκρώσιμη πομπή αρχίζει εφέτος. Είπα κατ’ επανάληψη ότι ο χρόνος δεν θα τελειώσει όπως άρχισε. Κάθε μήνα έχουμε κι επιτάχυνση των γεγονότων. Η Ουκρανία ήταν μια παγίδα και οι ΗΠΑ έπεσαν μέσα. Τώρα βλέπουμε τον βάλτο, όπως συνέβη και με το Ιράκ… Δεν μπορείς να βάλεις κυρώσεις σε όλο τον κόσμο που δεν θέλει να χρησιμοποιεί το δολάριο. Φτάσαμε στο σημείο που έθνη τα οποία αναγγέλλουν πως εγκαταλείπουν το δολάριο, κηρύσσονται τρομοκράτες κι εξαπολύουμε εναντίον τους πόλεμο. Έτσι απλά… Μετέτρεψαν το δολάριο σε τοξικό προϊόν. Έχουμε ποσοτική χαλάρωση και νομισματοποίηση μη καθαρών ομολόγων». Πράγματι, όπως επισημαίνουν οι οικονομολόγοι, αυτό που κάνει το δολάριο τοξικό είναι ότι όλες οι αξίες έχουν πλαστή διατίμηση με τη Γουόλ Στρήτ να επιδίδεται στη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή απάτη όλων των εποχών, προωθώντας σε όλο και μεγαλύτερες ποσότητες τα γνωστά πλέον τοξικά «παράγωγα».

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ λοιπόν η καταρρέουσα αμερικανική δύναμη, αφού η οικονομία της βιώνει μια μόνιμη καθοδική πορεία, οδηγούν την ανθρωπότητα σε πόλεμο. Με την ωμή επέμβαση στην Ουκρανία, λόγω της δήθεν ρωσικής επιθετικότητας, χτίζουν μια νέα στρατηγική ανάσχεσης της Ρωσίας, όπως με την επέμβαση Άγγλων κι Αμερικανών στην Ελλάδα το 1946 έχτισαν στρατηγική ανάσχεσης κατά της Σοβιετικής Ένωσης, δημιουργώντας αντικομμουνιστικό μίσος. Τώρα δημιουργούν αντιρωσικό μίσος, μια μόνιμη δηλαδή πληγή στην καρδιά της Ευρώπης που θα προκαλέσει σοβαρότατες ρωγμές και κινδύνους συνολικής ανάφλεξης. Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η αναμενόμενη απάντηση με το εμπάργκο αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων από τη μεριά της, καθώς και όλων των ρωσικών οπλικών συστημάτων, αυτό το σκοπό υπηρετούν. Η χώρα μας που έχει εγκλωβιστεί στην χοάνη των ληστρικών αγορών και στις δομές της συμμορίας του ευρώ, υφίσταται τώρα ένα συντριπτικό χτύπημα στην παραπαίουσα οικονομία της που προετοιμάζονται να το μετακυλίσουν στις πλάτες των ήδη εξαθλιωμένων ανθρώπων της. Τα χρήματα των ταμείων της ΕΕ διοχετεύονται προς τη ναζιστική «κυβέρνηση» του Κιέβου. Δεν περισσεύουν για αποζημιώσεις. Τα γλοιώδη εθελόδουλα ανθρωπάκια της συγκυβέρνησης εξακολουθούν να μιλούν για «συμβατικές υποχρεώσεις» προς τους ευρωπαίους υποτακτικούς των αμερικανών, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη χώρα μας και στο λαό της. Οι αστοί της Ελλάδας και της Ουκρανίας έχουν ρεκόρ υποτέλειας σε όλη την Ευρώπη και σαν αντάλλαγμα λαμβάνουν μόνο καταστροφές στα εθνικά θέματα από ΗΠΑ και στα οικονομικά από ΕΕ. Ο πανικός των ευρωατλαντιστών είναι τέτοιος, ώστε πάνω στη βιασύνη τους να προλάβουν αρνητικές για τα μονοπώλιά τους εξελίξεις, επεμβαίνουν στις περισσότερες χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Αφρικής, στη Μέση Ανατολή, στη Κεντρική Ασία, στην Ευρασία (Ουκρανία) και στις χώρες που βρέχει η θάλασσα της Νότιας Κίνας. Τα τρομακτικά χρέη των ΗΠΑ και της ΕΕ, ιδιαίτερα της Ευρωζώνης, σπρώχνουν τους ευρωατλαντικούς καπιταλιστές στην τελική τους επιλογή που είναι ο πόλεμος, καθώς οι οικονομίες τους οδηγούνται στην κατάρρευση. Προκαλούν την Ρωσία και την Κίνα, πιστεύοντας πως δεν είναι ακόμα σε θέση να τους αντιμετωπίσουν στρατιωτικά κι έτσι, είτε με πόλεμο είτε με άμεση απειλή πολέμου, να τις αναγκάσουν να υποταχθούν. Αποδεικνύεται – όσο περνάει ο καιρός- πως η καπιταλιστική κρίση που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του συστήματος, αξιοποιείται με τρόπο στοχευμένο για την εξυπηρέτηση γενικότερων γεωπολιτικών σχεδιασμών με στόχο την ληστρική αναδιανομή του πλούτου του πλανήτη.

Ο ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΣ λακές των παγκόσμιων αγορών, ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, μιλώντας στη Στρατιωτική Σχολή του Γουέστ Πόϊντ δεν έκρυψε τις προθέσεις και τα σχέδια του αμερικανικού μεγάλου κεφαλαίου για την παγκόσμια ηγεμονία, λέγοντας: « Η Αμερική πρέπει πάντα να ηγείται στην παγκόσμια σκηνή. Αν δεν το κάνουμε εμείς κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει. Ο στρατός που έχετε ενταχθεί είναι και θα είναι πάντα η ραχοκοκαλιά αυτής της ηγεσίας. Οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν στρατιωτική δύναμη μονομερώς, αν είναι απαραίτητο, όταν το απαιτούν θεμελιώδη συμφέροντά μας…Υπ’ αυτές τις συνθήκες πρέπει να μας απασχολήσουν σκληρά ερωτήματα σχετικά με το αν οι πράξεις μας είναι αναλογικές, αποτελεσματικές και δίκαιες. Η διεθνής γνώμη έχει σημασία, αλλά η Αμερική δεν πρέπει ποτέ να ζητήσει την άδεια για να προστατεύσει τους ανθρώπους της, την πατρίδα μας, ή τον τρόπο ζωής μας». Με λίγα λόγια, τα παράσιτα του πλανήτη θα επιτίθενται χωρίς να ζητούν άδεια στα δυστυχισμένα, πεινασμένα ανθρωπάκια της Αφρικής, Ασίας, Ευρασίας, που αποτελούν σοβαρή απειλή και πρέπει να εξοντωθούν για να προστατευθούν οι κοιλαράδες αμερικανοί γκάνγκστερ, ο τρόπος ζωής τους και τα θεμελιώδη τους συμφέροντα. Άρα ο πόλεμος για την ηγεσία των ΗΠΑ είναι ένα νόμιμο μονομερές εργαλείο άσκησης παγκόσμιας ηγεμονίας και εξουδετέρωσης κάθε πιθανού ανταγωνιστή. Μπροστά στον ορατό πλέον κίνδυνο παγκόσμιας καταστροφής, οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να αφυπνιστούν και να ξεσηκωθούν ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές του συνδικάτου του εγκλήματος που κυβερνάει την Ευρωένωση. Εμείς εδώ δεν πρέπει να αρκεστούμε στις ψευτοαποζημιώσεις που πιθανόν να δοθούν στους θιγόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους. Είναι ευκαιρία για γενικότερο ξεσηκωμό με στόχο την αποτροπή του σχεδιαζόμενου πολέμου, την ανατροπή των ακρίδων της εξουσίας και την έξοδο της πατρίδας μας από τις συμμορίες ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Κ. Α. Αποστολόπουλος
Δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου