Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

               
















                     Η τυραννία του χρέους

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ χρέος είναι μια χρυσοτόκος όρνιθα και η ευρωμαφία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να διαγράψει ένα μέρος του, καθώς από την εξυπηρέτησή του κάνουν πάρτι μεγάλοι κερδοσκόποι της ΕΕ και των ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα πληρώνονται (μέσω ΔΝΤ) και τα ναζιστικά τάγματα της Ουκρανίας προκειμένου να δολοφονούν και να συντηρούν το πολεμικό κλίμα με την Ρωσία.  Όσο λοιπόν η χώρα είναι ενταγμένη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, το δημόσιο χρέος θα παραμένει  μη βιώσιμο, με αποτέλεσμα το ένα μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο, μέχρι την οριστική εξάλειψη του ελληνικού κράτους και την μετατροπή του σε μια μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση. Αυτή άλλωστε, είναι η κυρίαρχη τάση σήμερα της καπιταλιστικής οικονομίας. Η ολοσχερής εξάλειψη του δημόσιου τομέα και η ιδιωτικοποίηση των πάντων, των κρατών συμπεριλαμβανομένων. Εξασφαλίζουν έτσι, την μόνιμη εξάρτηση και υποταγή της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα αποτρέπουν κι ένα ντόμινο ανάλογων απαιτήσεων από τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης. Άλλωστε τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα για εξυπηρέτηση του χρέους, ουσιαστικά  αφαιρούνται από την πραγματική οικονομία, καθιστώντας αδύνατη την όποια  ανάπτυξη, με συνέπεια τον συνεχή δανεισμό για την αναχρηματοδότηση του χρέους. Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο αέναου δανεισμού-μνημονίων  χωρίς καμία προοπτική αποπληρωμής του θηριώδους χρέους. Στα εφτά χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, η πραγματική μας οικονομία βυθίστηκε, ο λαός εξαθλιώνεται  και η χώρα  εκποιείται ανελέητα, αφού  λύση μέσω των δήθεν μνημονιακών «μεταρρυθμίσεων», δεν υπήρξε ούτε μπορεί να  υπάρξει. Αυτό το αναγνωρίζουν και κάποιοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι παραδεχόμενοι ότι το ελληνικό «πρόγραμμα» (διάβαζε μνημόνια) είναι «απίστευτα σκληρό» κι αναποτελεσματικό. Προειδοποιούν δε ότι η όποια διευθέτηση του χρέους, αν γίνει, θα συζητηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές του Νοέμβρη και θα θέσει την Ελλάδα εκτός QE (ποσοτικής χαλάρωσης), θα υπονομεύσει την ανάκαμψη της οικονομίας οδηγώντας τη σε νέο πολυετές μνημόνιο και σε μη ρύθμιση του χρέους. 

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ και αξιολογήσεις αποτελούν το πρόσχημα για μη αναζήτηση αποτελεσματικής λύσης στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους, που είναι βέβαια η μη αναγνώριση και η μονομερής διαγραφή του. Στο τελευταίο Γιούρογκρουπ, ένα άτυπο και αδιαφανές όργανο της ευρωμαφίας που δεν λογοδοτεί σε κανέναν, που δεν κρατούνται πρακτικά και, θεωρητικά, έχει συντονιστικό ρόλο και καμία νομοθετική ή εκτελεστική αρμοδιότητα, δεν υπήρξαν ούτε αναμένεται να υπάρξουν ευνοϊκές προτάσεις για τη χώρα μας. Οι ανεγκέφαλοι του Σύριζα περίμεναν πακτωλό επενδύσεων που βέβαια δεν θάρθουν ποτέ, επειδή το ελληνικό «πρόγραμμα» χαρακτηρίζεται σαν φούσκα και θα σκάσει σαν φούσκα, όπως πολύ καλά γνωρίζουν όλα τα αδίστακτα υποκείμενα του Γιούρογκρουπ, μαζί με τους ψευδολόγους της Τσιπροκυβέρνησης, τους ντήλερ των τροϊκανών, που άλλα προώθησαν για ψήφιση στη Βουλή και άλλα (χειρότερα) συμφωνήθηκαν, ερήμην τους,  στο Γιούρογκρουπ. Καμία απολύτως διαπραγμάτευση δεν κάνουν και καμία συμφωνία «πακέτο» που να περιλαμβάνει το χρέος, όπως μας παραμύθιαζαν, δεν πέτυχαν. Απλά, παραμένουν θεατές στην σύγκρουση μεταξύ Ευρωπαίων και αμερικανών γκάνγκστερ του ΔΝΤ, που εκπροσωπούν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα του μεγάλου τραπεζικού κι επιχειρηματικού κεφαλαίου, χωρίς να τολμούν να εκμεταλλευτούν ούτε κατ’ ελάχιστον το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ των δύο τεράτων. Δίνουν έτσι το δικαίωμα στο νεοναζιστή Σόϊμπλε να λέει ότι: «Μαλώνουμε τώρα με το ΔΝΤ για το ποια είναι η σωστή εκτίμηση για την ανάπτυξη στην Ελλάδα για τα επόμενα 50 χρόνια. Τώρα το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να δεχτεί πάνω από 1% για τα επόμενα 50 χρόνια». Ναι καλά διαβάσατε, αυτά τα καθάρματα της ΕΕ και του ΔΝΤ, υπολογίζουν να μας τυραννάνε για άλλα 50 χρόνια. Απίστευτο θράσος, αλαζονεία κι αισιοδοξία. Νομίζουν ότι ύστερα από 50 χρόνια θα υπάρχουν ΕΕ και ΔΝΤ καθώς οι ίδιοι θα έχουν ψοφήσει βέβαια. 

 Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ μπήκε με Σημιτική απάτη στη ζώνη του ευρώ, που αποτελεί μια ζούγκλα θανατηφόρου ανταγωνισμού, αρπακτικότητας, απίστευτης ανηθικότητας και φτωχοποίησης. Μια ζώνη που υπηρετεί κυρίως την ασύστολη κερδοφορία των τραπεζών, καθώς τους έδωσε το προνόμιο να δημιουργούν διαρκώς χρήμα (μέσω μιας απλής λογιστικής εγγραφής), χωρίς κανένα έλεγχο, πράγμα που οδήγησε τελικά στη σημερινή καταστροφή. Η ΕΕ, υιοθετώντας σαν βασική οικονομική της πολιτική την γερμανική λιτότητα, έγινε συνώνυμο της ανεργίας, της φτωχοποίησης, της κατάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της αποδόμησης του κράτους πρόνοιας  και της μη συμμετοχής των λαϊκών μαζών στη λήψη αποφάσεων. Η πίστη στο ευρώ και στο «μένουμε Ευρώπη» είναι αυτά που μας έφεραν σε τόσο δύσκολη θέση και πολύ δύσκολα θα βρούμε οδό διαφυγής. Διότι,  το  νόμισμα αυτό στη χώρα μας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις να είναι  εισαγωγική, ελλειμματική και υπερχρεωμένη απέναντι σε εταίρους εξαγωγείς, πλεονασματικούς και δανειστές. Έτσι, η  χώρα μας οδηγήθηκε από τους εγκληματικούς (Θ)εσμούς, μέσω των διαρκών περισσευμάτων του δημόσιου τομέα, ένα βήμα πριν από μια αιφνίδια ολοσχερή καταστροφή. Ωστόσο, παρατηρεί  κανείς ότι στη διάρκεια  της Συριζαϊκής διακυβέρνησης, υπάρχει μια σιωπηλή, σχεδόν μοιρολατρική αποδοχή όλων των δεινών από την λαϊκή πλειοψηφία. Έτσι οι τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ υποδυόμενοι τους αριστερούς, εξαπατούν ακόμα ένα μέρος της κοινωνίας και δεν νοιώθουν την πίεσή της. Δεν νοιώθουν ότι απειλείται η κυβέρνησή τους από τη λαϊκή οργή και υλοποιούν τις όλο και πιο σκληρές απαιτήσεις των δανειστών, εξασφαλίζοντας έτσι και την δική τους πολιτική επιβίωση. Μπροστά λοιπόν στο ενδεχόμενο του πλήρους εξανδραποδισμού του λαού μας και της απώλειας της πατρίδας μας, η επιλογή του μοναχικού δρόμου και δράσης, που ακολουθούν όλες οι αριστερές και κομμουνιστικές δυνάμεις, πρέπει να εγκαταλειφθεί το συντομότερο δυνατό. Πιστεύω, ότι η αναγγελία και μόνο μιας συνεργασίας τους για επίτευξη τακτικών στόχων (κατάργηση μνημονίων, άρνηση και διαγραφή χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών, εθνικό νόμισμα) θα επαναφέρει το σύνολο σχεδόν των αποστασιοποιημένων ανθρώπων μας στον κοινό αγώνα, προσελκύοντας και μεγάλο αριθμό πολιτών από άλλους κομματικούς χώρους. Στη συνέχεια  με την ορμή και τη δυναμική της ενότητας, μπορούμε  να προχωρήσουμε και σε στρατηγικούς στόχους, όπως: Έξοδος από ΕΕ και ΝΑΤΟ και δρομολόγηση διαδικασιών για μετάβαση σε σοσιαλιστικό μετασχηματισμό. Σύντροφοι, οι καιροί ου μενετοί. 

                                              Κ. Α. Αποστολόπουλος

                                    Δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης       
.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου