Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

         











                         Εσαεί Μνημόνια ;

Τα νέα που μας έφερε ήταν όλα μια ψευτιά
Μα ακούγονταν ευχάριστα στ’ αφτιά μας
Γιατί έμοιαζε μ’ αλήθεια η κάθε του ψευτιά
Κι ακούγοντάς τον ησύχαζε η ψυχή μας
( Άγγελος – Εξάγγελος του Διον. Σαββόπουλου)

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ η κατάσταση αλλάζει καθημερινά προς το χειρότερο. Ο λαός της εξαθλιώνεται, η χώρα κομματιάζεται κι εκποιείται κάτω από τα χτυπήματα μιας ανεξέλεγκτης κι αδίστακτης συμμορίας ξένων κι εγχώριων οικονομικών δολοφόνων. Και η «αριστερή» της κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να διευκολύνει το έργο τους. Έχει αποδυθεί σε ένα ολοκληρωτικό πόλεμο ψεύδους  στον οποίο και η ίδια  πέφτει συχνά θύμα, προσπαθώντας αγωνιωδώς με νέα χειρότερα ψέματα να δικαιολογήσει προηγούμενα. Με ψεύδη αναρριχήθηκε στην εξουσία και συνεχίζει να ψεύδεται ασύστολα προκειμένου να παραμείνει. Οδήγησαν τη χώρα σε ένα νέο Μνημόνιο που χαρακτηρίζεται επίσημα σαν «Συμπληρωματικό Μνημόνιο Συμφωνίας» καθώς συμπληρώνει και επικαιροποιεί το 3ο μνημόνιο. Αυτά που δημοσιοποιήθηκαν είναι ένα μέρος της συμφωνίας, ενώ τα πρωτόκολλα και όλα όσα συμφωνήθηκαν με πλήρη μυστικότητα, μαζί με τις «τεχνικές εκθέσεις»,  θα τα βιώνουμε στη πράξη και πάνω στη πετσί μας. Αυτά έχουν οι μυστικές «διαπραγματεύσεις» ανάμεσα σε αφέντες και υποταχτικούς που κυρίως ενδιαφέρονται να αποσπάσουν την υποστήριξη των  αφεντικών τους για την πολιτική τους επιβίωση. Κι αυτό είναι γενικός κανόνας και στις κάθε λογής συνάξεις (Σύνοδοι κορυφής) της ευρωμαφίας. Ποτέ δεν δημοσιοποιούνται τα πρακτικά τέτοιων συναντήσεων, για να μη μαθαίνει ο κόσμος τι πραγματικά σχεδιάζουν εναντίον του. Όλα διενεργούνται, κυριολεκτικά, με μεθόδους μαφίας. Παζάρια, εξαγορές, πιέσεις, απειλές, εκβιασμοί, είναι οι καθιερωμένες πρακτικές στην «δημοκρατική Ευρώπη» που τόσο πολύ κόπτονται να μοιραζόμαστε τις «αξίες» της. Μάθαμε πάντως ότι η νέα ισοπεδωτική συμφωνία με τους δανειστές, ξεκινάει με μία απειλητική ρήτρα: «Η επιτυχία προϋποθέτει την ιδιοκτησία της μεταρρυθμιστικής ατζέντας από τις Ελληνικές αρχές. Ως εκ τούτου η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει οποιαδήποτε μέτρα μπορεί να καταστούν κατάλληλα για το σκοπό αυτό, καθώς αλλάζουν οι συνθήκες. Η κυβέρνηση δεσμεύεται να συμβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, και το ΔΝΤ, για όλες τις ενέργειες που σχετίζονται με την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Μνημονίου, πριν αυτές οριστικοποιηθούν και εγκριθούν νόμιμα». Άρα οι απατεώνες αυτοί απαιτούν:  Κυβέρνηση και  κοινοβούλιο να υπάρχουν μόνο για την επικύρωση των εντολών τους και την επίβλεψη της υλοποίησης των «στόχων της Συμφωνίας». Τίποτα άλλο. Και απ’ ότι είναι διεθνώς γνωστό, η τωρινή «αριστερή» κυβέρνηση είναι η μόνη κυβέρνηση χρεωμένης χώρας, που έχει υπογράψει τέτοια κατάπτυστη ρήτρα υποτέλειας. Βέβαια αυτή η ρήτρα δεν είναι τωρινή, καθιερώθηκε από το Γιούρογκρουπ και την αποδέχτηκαν οι ΤσιπροΚαμένοι στις 20/2/15, παραδίδοντας την χώρα μας αλυσοδεμένη στις ορέξεις της Τρόϊκας.

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ πια ότι όλοι οι νόμοι στη χώρα μας, είναι οι νόμοι που επέβαλαν οι δανειστές κι εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντά τους. Η Δικαιοσύνη προσαρμόστηκε απόλυτα σ’ αυτό, έγινε «δικαιοσύνη» των δανειστών, εκτός ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων. Οι δυσβάστακτοι φόροι επιβάλλονται πλέον από μια ιδιωτική «Ανεξάρτητη Αρχή των Δημοσίων Εσόδων» που δεν τολμάει κανείς να πειράξει και να ελέγξει, δεν λογοδοτεί πουθενά, παρά μόνο στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ. Δουλειά της είναι να εισπράττει φόρους και να εκδίδει κατασχετήρια. Το δικαίωμα στη σύνταξη σταδιακά καταργείται. Καταντάει ένα ισχνό επίδομα (εθνική σύνταξη). Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν λίγο χρόνο ζωής ακόμα, αφού το ταμειακό τους έλλειμμα είναι ήδη στα 20 δις ευρώ, η ανεργία στα ύψη, ενώ η μαύρη εργασία  κυριαρχεί. Οι εργασιακές σχέσεις έχουν ήδη καταλυθεί, οι ομαδικές απολύσεις στην ημερήσια διάταξη, οι αμοιβές ασήμαντες και όποτε γουστάρει ο εργοδότης. Μέσα δε στις τόσες «απελευθερώσεις», δεν ήταν δυνατόν να γλυτώσουν οι πλειστηριασμοί που γίνονται πλέον ηλεκτρονικά και αθόρυβα. Και στους οποίους μόνο «πιστοποιημένοι», κυρίως ξένα κοράκια, μπορούν να πάρουν μέρος, κλέβοντας τα κόπια ζωής χιλιάδων ελλήνων. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία και δικαιώματα (υλικά και άυλα) της χώρας μας περνούν στην αρμοδιότητα του «Υπερταμείου». Ουσιαστικά όλη η χώρα, όλες οι βασικές υποδομές της, ο αέρας, η θάλασσα, η ξηρά, το υπέδαφος είναι υποθηκευμένα ή ξεπουλιούνται συστηματικά σε ιδιώτες.

Σ’ ΑΥΤΟ  το κλίμα και με τη χώρα συνεχώς να βυθίζεται στην ανυποληψία, οι  ΝΑΤΟϊκοί, με πρόσχημα την ανάσχεση προσφυγικών ροών, έχουν εντείνει την παρουσία τους στο Αιγαίο και ενθαρρύνουν τον Ερντογκάν να διεκδικεί τα πάντα, ώστε να επιτευχθεί συγκυριαρχία με την Ελλάδα στο Αρχιπέλαγος.  Επιδίωξή τους είναι να εγκατασταθεί και τουρκικός στρατός στα νησιά, έτσι ώστε σαν ΝΑΤΟϊκή δύναμη πλέον, ελληνικές και τουρκικές δυνάμεις,  να χρησιμοποιηθούν από τους αμερικανούς κατά των Ρωσικών πολεμικών πλοίων που κινούνται προς ή από την  Μεσόγειο, στην περίπτωση που οι ΝΑΤΟϊκοί τυχοδιώκτες προκαλέσουν ευρύτερη σύγκρουση με αφορμή το Συριακό. Βέβαια, όλο αυτό το σκηνικό, θα το κάνουν να φανεί σαν αναπόφευκτο και σαν μοναδικό ελιγμό προκειμένου να αποφευχθεί ο πόλεμος με την Τουρκία που θα μπορούσε να έχει σαν αποτέλεσμα και μεγαλύτερες απώλειες. Συνεπώς, σήμερα, δεν διακυβεύονται μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις μας, διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη της πατρίδας μας, κάτι που δεν έχει συνειδητοποιηθεί από πολλούς. Η πλατεία Συντάγματος πρέπει να γίνει τόπος μόνιμης αντίστασης κατά των μέτρων που λαμβάνονται ερήμην κι εναντίον μας. Οι  ολιγόωρες διαδηλώσεις είναι εντελώς αναποτελεσματικές κι έχουν μόνο εκτονωτικό χαρακτήρα. Όχι μόνο δεν ιδρώνει το αυτί των κυβερνώντων, αλλά περιπαικτικά δηλώνουν ότι αποτελούν «δημοκρατικό δικαίωμα» για τους διαφωνούντες. Πρέπει όλες οι δημοκρατικές – αντιμνημονιακές δυνάμεις  να συνεννοηθούν για ανθεκτική οργάνωση πολυήμερης κατάληψης της πλατείας και αποκλεισμό του κοινοβουλίου μέχρι την κατάρρευση των μνημονιακών καθαρμάτων. Διαφορετικά, αν ο λαός προτιμήσει την οδύνη δίχως τέλος, το έργο θα επαναλαμβάνεται μετά από κάθε νέο μνημόνιο που θα φέρνουν οι διάφοροι επίδοξοι  «σωτήρες» μας.

                                                        Κ. Α. Αποστολόπουλος


                                         Δημοτικός σύμβουλος  Μεσσήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου