Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Προς την κ. Νικολέττα Κολυβάρη, από Κώστα Αποστολόπουλο, υποψήφιο Δήμαρχο Μεσσήνης με την Λαϊκή Συσπείρωση

1. Ερ: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος σας.
Αν ο λαός επιλέξει υποψήφιους προσηλωμένους στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, δηλαδή στη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, τότε το σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο δήμος μας και όλοι οι δήμοι της χώρας, είναι ο μετασχηματισμός τους σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις στην οποία οι εργαζόμενοι θα είναι ενοικιαζόμενοι άνεργοι με μισθούς πείνας των 400 ευρώ, για λίγους μήνες το χρόνο, και χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. Παράλληλα θα αυξηθούν κατακόρυφα τα τέλη και οι φόροι προς τους δημότες ώστε να ικανοποιείται η κερδοφορία των ιδιωτών, ενώ η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών θα μειώνεται. Μια δημοτική αρχή λοιπόν που σέβεται τους δημότες της πρέπει, σαν πρώτο της μέλημα, να έχει την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα δημοτικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων με επαρκές προσωπικό, ώστε ιδιαίτερα οι κοινωνικές υπηρεσίες να μπορούν να καλύπτουν, εντελώς δωρεάν, τις ανάγκες ενός συνεχώς αυξανόμενου, λόγω της κρίσης, αριθμού συνδημοτών μας.

2. Ερ.: Με δεδομένη την άσχημη οικονομική συγκυρία, πως σχεδιάζετε να εξασφαλίσετε πόρους για το δήμο.
Μέσα στη ζοφερή συγκυρία που ζούμε θα ήταν εξοργιστικό να ζητηθεί από τους δημότες η αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων. Εμείς λοιπόν διεκδικούμε το αυτονόητο. Απαιτούμε να αποδίδονται στους δήμους τα σημαντικά ποσά των κρατικών επιχορηγήσεων που έχουν θεσπιστεί σαν ποσοστό επί της εξοντωτικής φορολογίας του ελληνικού λαού και τα οποία οι κυβερνητικοί εγκάθετοι των τροϊκανών, προσφέρουν με θρησκευτική ευλάβεια στους αδηφάγους δανειστές και στο μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο.

3. Ερ.: Ποιος είναι ο στόχος που θα επιδιώξετε να υλοποιήσετε κατά προτεραιότητα αν εκλεγείτε δήμαρχος.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια σπαταλήθηκαν από διάφορους δήμους σε όλη τη χώρα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για διάφορες δήθεν λύσεις διαχείρισης απορριμμάτων, που πρόσφεραν κοινοί αγύρτες, εκμεταλλευόμενοι ανυπαρξία προγράμματος και στόχων από την κεντρική εξουσία. Λύση όχι μόνο δεν δόθηκε αλλά το πρόβλημα διογκώθηκε και ανατέθηκε, με εντολή ΕΕ, στους μεγάλους απατεώνες τους εθνικούς εργολάβους, που με διαδικασίες ΣΔΙΤ (για να ευνοείται η κλοπή δημοσίου και κοινοτικού χρήματος) και την συνενοχή των περιφερειαρχών, αναλαμβάνουν ο ένας μετά τον άλλον την κατασκευή τεραστίων πανάκριβων εγκαταστάσεων με εξασφαλισμένη κερδοφορία για δεκαετίες σε βάρος δημοτών και περιβάλλοντος. Στη γειτονιά μας αυτό γίνεται στη περιοχή της Καλλιρόης από την εταιρία ΤΕΡΝΑ, αντίθετα με τη θέληση των κατοίκων της περιοχής, της Δ/νσης Περιβάλλοντος, του εκπροσώπου του ΚΚΕ στο περιφερειακό συμβούλιο, Ν.Γόντικα και άλλων φορέων της περιοχής. Στόχος λοιπόν της παράταξής μας είναι να αποτρέψουμε με μαζικές κινητοποιήσεις την εγκατάσταση τέτοιων εργοστασίων και να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων που θα αναλαμβάνει μελέτη κι εγκατάσταση τέτοιων μονάδων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια προς όφελος της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος και με ελάχιστο κόστος για το βαλάντιο του κοσμάκη. Εξίσου σπουδαία προτεραιότητα έχουν για μας τα εγγειοβελτιωτικά έργα, για τα οποία ελάχιστα έχουν κάνει οι προηγούμενες αρχές, καθώς δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

4.Ερ.: Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου σας και πως σκέπτεσθε ότι μπορεί να αξιοποιηθούν καλύτερα.
α) Αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, περιμένουν μετά τις διαρκείς επιθέσεις που υφίστανται από τις ΚΑΠ της Ευρωένωσης και τον ΟΟΣΑ, ο δήμος να σταθεί δίπλα τους και να τους βοηθήσει ν’ αποφύγουν το ξεκλήρισμα που τους ετοιμάζουν. Τους αγρότες δεν θα βοηθήσουν τα δημοπρατήρια που θα τους χώσουν πιο βαθιά στις διαδικασίες του τζογαδόρικου καπιταλισμού, αλλά η ένωσή τους για δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών που να συγκεντρώνουν, συσκευάζουν και να τυποποιούν τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες κι εμπόρους. Επίσης η επαναφορά της σποροπαραγωγής που θα απαλλάξει τους αγρότες μας από την εξάρτηση από τις εισαγωγές. Ο δε συνδυασμός σε επιστημονική βάση της αγροτικής με τη ζωϊκή παραγωγή θα βελτιστοποιήσει το παραγωγικό αποτέλεσμα. β) Τουριστική αξιοποίηση κι εκμετάλλευση της φυσικής ομορφιάς του τοπίου και των αρχαιολογικών χώρων. Η περιοχή μας παρέχει τεράστια περιθώρια για πολλά είδη τουριστικής ανάπτυξης, αρκεί να μην παραδοθεί στους διεθνείς και ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες των τουριστών με τα βραχιολάκια, που ελάχιστα αφήνουν στις τοπικές κοινωνίες. Οι μικρές οικογενειακές τουριστικές μονάδες είναι η προσφορότερη λύση για την περιοχή μας.

5. Ερ. : Ποια είναι η γνώμη σας για την εμπλοκή των κομμάτων στο θεσμό της αυτοδιοίκησης.
Η αυτοδιοίκηση δεν είναι αυτό που υπονοεί το όνομά της αλλά ο εκφραστής και υλοποιητής της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, δηλαδή της πολιτικής της Ευρωένωσης. Και θεωρούμε καθαρή υποκρισία την κάλυψη πίσω από το φερετζέ του «ανεξάρτητου», των μνημονιακών ιδιαίτερα υποψηφίων. Εμείς και σ’ αυτό το σημείο διαφέρουμε, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, λέμε ανοιχτά την άποψή μας κι είμαστε υπερήφανοι γι αυτό. Καταλήγοντας. Το δήμο μας μπορεί να τον διεκδικούν πέντε παρατάξεις αλλά οι προτάσεις είναι μόνο δύο: Η μία είναι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου