Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019


            















               Τα αργύρια της υποτέλειας

ΠΕΡΑ  από τα κρυφά αργύρια, τις υποσχέσεις κι  εξυπηρετήσεις κάθε είδους, που παρέχουν τα αφεντικά στους υποτελείς τους, υπάρχουν και τα πομπώδη φανερά αργύρια, που τυγχάνουν μεγάλης δημοσιότητας από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ των ΗΠΑ - ΕΕ. Και τέτοια είναι τα Βραβεία διεθνούς αποδοχής και απήχησης όπως το Νόμπελ. Το άλλο του φον Κλάϊστ (Γερμανός υπολοχαγός, που συμμετείχε στην γνωστή απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ το 1944), κανείς δεν ήξερε την ύπαρξή του, μέχρι που απονεμήθηκε με σκόπιμες τυμπανοκρουσίες στα δίδυμα πιόνια της Αμερικανίλας,  Τσίπρα – Ζάεφ, για την συμβολή τους  στην επέκταση του ΝΑΤΟ, στον αμερικανικό έλεγχο των αγωγών αερίου προς την Ευρώπη, στον αποκλεισμό της Ρωσίας και Κίνας από την περιοχή, και στην απρόσκοπτη λεηλασία του γειτονικού κρατιδίου κυρίως από Γερμανικές και Αμερικανικές   πολυεθνικές.  Πρόκειται για ένα  σχετικά νέο βραβείο (το 2009 δόθηκε για πρώτη φορά) που φτιάχτηκε για να ανταμείβει  ανθρώπους –στυλοβάτες του καπιταλιστικού συστήματος και μάλιστα στα πλαίσια της Διάσκεψης του Μονάχου. Μιας  διάσκεψης που διεξάγεται κάθε χρόνο,  εδώ και 55 χρόνια, και  υποτίθεται ότι γίνεται για την Ασφάλεια και την Ειρήνη στην Ευρώπη και στον κόσμο, χωρίς βέβαια να καταφέρει τίποτα από τα δύο. Το αντίθετο μάλιστα, κάθε χρόνο η Ειρήνη απομακρύνεται όλο και περισσότερο, με συνέπεια  η Ανασφάλεια και το χάος στον πλανήτη να γενικεύονται. Διότι  στην ουσία στοχεύει στην διασφάλιση μόνο των δυτικών συμφερόντων, στην επέκταση του ΝΑΤΟ, στην ενίσχυση  των προνομίων των δυτικών πολυεθνικών και άρα στην Ανασφάλεια όλων των άλλων. 

 ΔΕΝ ΤΟΥΣ έφτανε όμως το ένα βραβείο, θέλησαν να τα σαρώσουν όλα, κάτι σαν Όσκαρ να πούμε, και  προτάθηκαν και για ΝΟΜΠΕΛ Ειρήνης από μια παντελώς άγνωστη Τυνήσια, που και αυτής της είχαν δώσει το Νόμπελ, για κάτι παρόμοιο που έκανε σε βάρος του λαού της, όπως και ο Τσίπρας σε βάρος του Ελληνικού λαού. Πρόκειται για την Γουϊντέτ Μπουσαμάουϊ, το μεγαλύτερο λαμόγιο - βιομήχανος της Τυνησίας και πρόεδρος του Συνδέσμου βιομηχάνων Τυνησίας (παιδί του λαού η κυρία), που κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης»  τόπαιξε  «αριστερή» και με τη βοήθεια της CIA έφτιαξε κόμμα  που εξαπάτησε μεγάλα τμήματα του Τυνησιακού λαού,  παραδίδοντας τελικά τη χώρα  της στον «Αμερικανικό χειμώνα». Δηλαδή, βίοι παράλληλοι με τους βαλκάνιους «αριστερούς» Τσίπρα και Ζάεφ, που βλέπουν πια έμπρακτα την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων της μεγάλης σκοτεινής υπερατλαντικής υπηρεσίας.  Ωστόσο, επειδή η πρόταση μόνο από την Γουϊντέτ  δεν αρκούσε,  ενεργοποιήθηκαν και άλλοι «αριστεροί» τύπου Τσίπρα στην Ευρώπη ενισχύοντας  έτσι σοβαρά η υποψηφιότητα του δίδυμου της υποτέλειας. Μπήκαν λοιπόν στο χορό οι «Σοσιαλιστές και Δημοκράτες», οι «Πράσινοι» και η «Αριστερά» του Ευρωκοινοβουλίου. Όλοι, με το ψευδεπίγραφο σκεπτικό ότι η συμφωνία των Πρεσπών «αποτελεί πρότυπο για την ειρηνική επίλυση των διεθνών προβλημάτων μέσω διαλόγου και αμοιβαίων συμβιβασμών».  Δηλαδή δίνουν σήμα για μίμηση της Τσιπραϊκής συμπεριφοράς και από άλλους ηγέτες, προκειμένου να έχουν και οικονομικά οφέλη και ευρύτατη  αναγνώριση από την παρακμιακή, διεφθαρμένη Δύση.

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ δεκαετίες, τα Νόμπελ Ειρήνης υποβαθμίστηκαν και έχασαν την αίγλη τους καθώς εκείνοι που τα πήραν δεν είχαν συμβάλλει στο παραμικρό στην εδραίωση της παγκόσμιας Ειρήνης, ή για να είμαι πιο σαφής, είχαν παλέψει για την εγκαθίδρυση μιας Pax Americana, επιβραβεύοντας ή ανεχόμενοι τις στρατιωτικές επεμβάσεις των Αμερικανών, ανά την υφήλιο. Κι αυτό συνέβη γιατί στην επιτροπή απονομής συμμετέχουν άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης της CIA, που τελικά επιλέγουν ή αμερικανούς ή υποχείριά τους, προκειμένου να ακούγεται μόνο το όνομα της Αμερικής και να παράγονται μιμητές των υποτελών της. Ειδικά το Νόμπελ Ειρήνης είναι αδύνατο να πάει σε χέρια έντιμων ανθρώπων, πραγματικών αγωνιστών για την μεγάλη υπόθεση της Ειρήνης, γιατί η Ειρήνη βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της Γουόλ Σρίτ και των γιγάντιων  πολυεθνικών. Και για του λόγου  το αληθές, ας δούμε σε ποιους  «ειρηνιστές» πολεμοκάπηλους απονεμήθηκαν τα Νόμπελ Ειρήνης τις τελευταίες δεκαετίες: Στον πλανητικής εμβέλειας πρύτανη της ίντριγκας και των πολέμων, Χ. Κίσινγκερ, στα φιλαράκια του Ράμπιν και Πέρες προέδρους του σιωνιστικού, τρομοκρατικού  Ισραήλ. Σε δύο σκοταδιστές Πάπες, στον μεγάλο προδότη και καταστροφέα της ΕΣΣΔ Μ. Γκορμπατσόφ, στον παραλίγο διχοτομιστή της Κύπρου ΓΓ του ΟΗΕ και άνθρωπο των Αμερικανών, Κόφι Ανάν, στο χαμογελαστό πρόεδρο των πολέμων Μπ. Ομπάμα, και βέβαια στην ΕΕ για το «φιλόστοργο» πρόσωπο που δείχνει στους λαούς της και τη διαρκή σύμπραξη με τις ΗΠΑ σε όλους τους πολέμους, στις κυρώσεις, στα εμπάργκο, σε κάθε λογής αποκλεισμούς και ανατροπές μη «αρεστών» κυβερνήσεων ανά την υφήλιο.  Έτσι, στο βωμό της εξυπηρέτησης κυρίως του αμερικανικού, αλλά και του Ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου, ακόμη και ένα τόσο σπουδαίο βραβείο όπως το Νόμπελ, απαξιώθηκε, εκφυλίστηκε, έχασε τη λάμψη του και την γενική αποδοχή, ενισχύοντας την γενικότερη πεποίθηση στον κόσμο, ότι όλα είναι στημένα. Πράγματι,  επιβραβεύονται δύο κατηγορίες ανθρώπων: Εκείνοι που διαμορφώνουν την εγκληματική πολιτική των ΗΠΑ, και οι οσφυοκάμπτες  πρόθυμοι να υπηρετήσουν  κάθε βρώμικο σχεδιασμό που εντέλλεται η υπερατλαντική μαφία της Ουάσιγκτον. Πάντως οι επιδοκιμασίες και οι βραβεύσεις για το δίδυμο της ευκαμψίας δεν τέλειωσαν. Μέχρι τις πολλαπλές Ελληνικές εκλογές του Μαϊου, θα τους φορτώσουν και άλλα εύσημα, προκειμένου η αποκρουστική κλίκα ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ να αποτελέσει αδιαμφισβήτητο πυλώνα του νέου δικομματισμού  με την εξίσου διεφθαρμένη και υποτελή ΝΔ.

                                                       Κ. Α. Αποστολόπουλος

                                         Δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου