Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

                       








                       Ελεγχόμενο(;)  γεωπολιτικό  χάος

ΣΕ ΝΕΑ επικίνδυνη φάση για την ευρύτερη περιοχή μπήκε ο υποτιθέμενος πόλεμος ΗΠΑ και των υποτελών τους του ΝΑΤΟ, κατά των ντοπαρισμένων μισθοφόρων του «Ισλαμικού κράτους» (ΙΚ) που καταστρέφουν την Συρία και το Ιράκ. Η γρήγορη κατάρρευση αυτών των έμμισθων παρανοϊκών τεράτων  κάτω από τα συντονισμένα χτυπήματα της Ρωσικής αεροπορίας και του Συριακού στρατού, σήμανε συναγερμό στα ευρωατλαντικά κέντρα που βλέπουν ότι τα φονικά τους «εργαλεία» (τζιχαντιστές), τρέπονται σε φυγή, με τα σχέδιά τους στη περιοχή να κινδυνεύουν με κατάρρευση. Πράγματι, οι στόχοι τους για ανατροπή του προέδρου Άσαντ, τον διαμελισμό της Συρίας αλά Γιουγκοσλαβία  και την τοποθέτηση φιλοδυτικών ανδρεικέλων που θα ξεπουλήσουν τον πλούτο της χώρας όπως στην Ελλάδα, θα επιτρέψουν το πέρασμα συγκεκριμένων αγωγών, θα διευκολύνουν το χτύπημα κατά του Ιράν και  κυρίως θα εξοστρακίσουν τη Ρωσία και την Κίνα από την περιοχή, ανατρέπονται. Είναι κι αυτό ένα «επεισόδιο» στα πλαίσια του λυσσαλέου ανταγωνισμού  των ΗΠΑ και ΕΕ με τα ανερχόμενα κέντρα οικονομικής και στρατιωτικής ισχύος των BRICS, ιδιαίτερα με Ρωσία και Κίνα. Στην προσπάθειά  της η Δύση (χωρίς να είναι το ίδιο πρόθυμοι όλοι), να παρεμποδίσει ή και να διακόψει την άνοδο αυτών των χωρών, μετέρχεται κάθε δοκιμασμένη από το αποικιοκρατικό παρελθόν της μέθοδο σε χώρες που δυνητικά μπορεί να συνεργαστούν και να ωφελήσουν την άνοδο Ρωσίας και Κίνας. Πέρα από το «διαίρει και βασίλευε», τα ψεύδη, την εξαπάτηση, την αθέτηση συμφωνιών, κατασκευάζει, στηρίζει κι εξαπολύει σκοταδιστικές δυνάμεις (ιδίως ισλαμιστές σε Ασία-Αφρική και ναζιστές σε Ευρώπη) για να προκαλέσει και συντηρήσει χαοτικές καταστάσεις, που εξασθενούν τις χώρες στόχους κι ενισχύουν την ηγεμονία της, αφού έτσι προσπορίζεται γεωπολιτικούς πόντους που χάνουν οι BRICS. Ήδη η Αφρική και η Μέση Ανατολή μέχρι το Αφγανιστάν είναι σε μόνιμη σύρραξη εδώ και δεκαετίες. Από την άλλη, ενισχυτικό του γεωπολιτικού χάους που  δημιούργησαν, είναι και το καπιταλιστικό οικονομικό χάος με την αέναη λιτότητα, την κραυγαλέα ανισότητα, την καλπάζουσα φτώχεια, τις ισοπεδωτικές ιδιωτικοποιήσεις και απορρυθμίσεις που συνοδεύονται από ραγδαίες συρρικνώσεις  κρατών και μετατροπή τους σε επιχειρηματικές ζώνες ασυδοσίας. Πιστεύουν ότι έτσι, με συνδυασμό δηλαδή γεωπολιτικού και οικονομικού χάους, θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη των ΒRICS και θα προκληθούν μεγάλης κλίμακας πολιτικές μεταβολές με φιλοδυτική κατεύθυνση, που θα επιτρέψουν στα δυτικά αρπακτικά να λεηλατήσουν τις οικονομίες τους και να δρουν χωρίς το φόβο ανταγωνιστών. Τώρα, διαπιστώνουν πόσο έξω έπεσαν στις εκτιμήσεις τους.  

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καθόλου απίθανο λοιπόν στην φρικαλέα πράξη των τζιχαντιστών στο Παρίσι, αυτοί να ήταν μόνο οι εκτελεστές. Ο σχεδιασμός να είχε γίνει σε συνεργασία ευρωατλαντικών και σιωνιστικών κέντρων ώστε η αποτρόπαια πράξη να δρομολογήσει εξελίξεις με πρακτικές ίδιες με του σχιζοφρενούς προέδρου των ΗΠΑ, Μπούς μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Ήδη, ο σπιθαμιαίος στο σώμα και στο μυαλό Ολλάντ, στο λόγο του επανέλαβε ακριβώς τα λόγια του Μπούς μετά το χτύπημα των πύργων. Δηλαδή την οργάνωση μιας μεγάλης έκτασης Νατοϊκής επιχείρησης που το πρώτο της θύμα δεν θα είναι το ΙΚ, αλλά ο Άσαντ και η επακόλουθη διάλυση της Συρίας. Παράλληλα θα ενδυναμώσουν και την καταστολή όσων δημοκρατικών ελευθεριών έχουν απομείνει στη Δύση, διαχέοντας ένα κλίμα τρομοκρατίας και φόβου εν ονόματι της «ασφαλείας». Το κλίμα αυτό βέβαια τους βολεύει αφάνταστα στο πέρασμα ακόμη χειρότερων αντιλαϊκών μέτρων για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης που όλο και βαθαίνει.  Ωστόσο πιστεύω, η εκεί στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας θα αποτρέψει χερσαία επέμβαση του ΝΑΤΟ αφού κι ο αμερικανός πρόεδρος, φοβούμενος πιθανές επιπλοκές, δήλωσε αντίθετος με τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι γεγονός πάντως, ότι η αναπάντεχη για τους ευρωατλαντιστές  αντίδραση της Ρωσίας στη Συρία, ανέτρεψε άρδην τα γεωπολιτικά τους σχέδια.  Εκεί που  νόμιζαν ότι την είχαν στριμώξει οικονομικά λόγω των κυρώσεων, και με το ουκρανικό ανοιχτό, πήρε μια  θαρραλέα πρωτοβουλία και ανάγκασε όλους τους υποκριτές, απατεώνες και πλιατσικολόγους της Δύσης να ξανασκεφτούν σοβαρά ότι η Συρία δεν είναι μόνη. Δίπλα της υπάρχει μια πάνοπλη Ρωσία και μια Κίνα σε αναμονή, που δεν θα θελήσουν να περικυκλωθούν από τα δυτικά αρπακτικά.  

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ δεν υπάρχουν «αντάρτες», ούτε γίνεται εμφύλιος όπως πασχίζουν να  μας κάνουν να πιστέψουμε οι γκανγκστερικές ηγεσίες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Διότι, το σύνολο σχεδόν των εγκληματιών που συγκροτούν τους  τζιχαντιστές  του ΙΚ και οι δήθεν «μετριοπαθείς» της αντιπολίτευσης, δεν προέρχονται από τη Συρία, αλλά από 40 διαφορετικές χώρες της υφηλίου, και δολοφονούν μαζικά μόνο για το χρήμα, υπό τον μανδύα των δήθεν μοναδικών εκφραστών του Ισλάμ, Ουαχαμπιτών, τακφιριστών, σαλαφιστών και άλλων τοπικών τάσεων της μεταφυσικής ισλαμιστικής παράνοιας. Γι αυτό και παρατηρείται μεγάλη μεταβλητότητα στη σύνθεση των  διάφορων ομάδων τους καθώς, όντας μισθοφόροι, πολεμούν για όποιον τους δίνει τα περισσότερα και συχνά αλληλοεξοντώνονται. Όλα αυτά τα διεθνή αποβράσματα συγκροτήθηκαν σε πανίσχυρες ένοπλες συμμορίες με την βοήθεια Αμερικανικών, αγγλικών, γαλλικών, τουρκικών, σαουδαραβικών και ισραηλινών μυστικών και φανερών υπηρεσιών, που επιπρόσθετα κατασκεύασαν και πληθώρα «καλών» αντιστασιακών οργανώσεων-σφραγίδων με ηρωϊκά και ποιητικά ονόματα, αποκαλώντας τις «δημοκρατικές» και  «μετριοπαθείς». Αυτές  τις τελευταίες χρησιμοποιούν όχι μόνο για να δικαιολογούν την μόνιμη παρέμβασή τους στη Συρία υπέρ των «καλών», αλλά κυρίως για να διοχετεύουν κρυφά μέσω αυτών οπλισμό στους «κακούς», τους δημίους του ΙΚ, που υποτίθεται πως πολεμούν. Πρόκειται για το αποκορύφωμα της υποκρισίας κι εξαπάτησης.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το συριακό πολύ δύσκολα θα κλείσει γιατί, εκτός των άλλων, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή-και όχι μόνο-τεράστια  οικονομικά συμφέροντα  με την Τουρκία να πρωτοστατεί στην εκμετάλλευση της τραγωδίας του συριακού λαού. Το τουρκικό κράτος μαζί με το παρακράτος αποτελούν σήμερα τους μεγαλύτερους διακινητές ανθρώπων. Είναι οι  κατ’ εξοχήν  δουλέμποροι του πλανήτη. Ταυτόχρονα, με αγωγούς και βυτιοφόρα μεταφέρουν  το πετρέλαιο που εξάγουν οι τζιχαντιστές από τις πηγές που έχουν καταλάβει, αγοράζοντάς το στη μισή διεθνή τιμή. Τροφοδοτούν έτσι όλη την οικονομία της Ν. Τουρκίας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη πατώντας στα πτώματα σύρων και ιρακινών, Μεγάλα κυκλώματα αποτελούμενα από Κούρδους του Β.Ιράκ, τζιχαντιστές, εκπροσώπους του τουρκικού κράτους και έλληνες εφοπλιστές με 13 τάνκερ(αποκαλύψεις τουρκικής εφημερίδας «Ζαμάν»), δραστηριοποιούνται για εξαγωγή κλεμμένου πετρελαίου του Β. Ιράκ προς το Ισραήλ και τις ΗΠΑ μέσω τουρκικών λιμανιών, σε πολύ χαμηλές τιμές για να πληγεί η ρωσική οικονομία. Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ είναι στο απυρόβλητο των τζιχανιστών  γιατί  όπως δηλώνουν «ο Θεός δεν τους έχει δώσει εντολή να πολεμήσουν κατά του Ισραήλ». Αλλά πώς να τους δώσει εντολή αφού το Ισραήλ είναι ο καλύτερος πελάτης τους. Και μιλάμε για τεράστιες ποσότητες πετρελαίου που φτάνουν ακόμα και τις 200.000 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα. Σύμφωνα δε με έρευνα της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων, οι τρείς πρώτες χώρες που εμπλέκονται με τους περισσότερους πλοιοκτήτες τους σε λαθρεμπόριο όπλων, διακίνηση ναρκωτικών και πετρελαίου με τους τζιχαντιστές, είναι: ΗΠΑ, Γερμανία και Ελλάδα. Οι γαλλικές βιομηχανίες όπλων και φαρμάκων θησαυρίζουν πουλώντας τα προϊόντα τους στους τζιχαντιστές, μέσω βέβαια των «καλών» τζιχαντιστών, κι αυτό παρά το υποτιθέμενο εμπάργκο από το 2012.  Με λεφτά δε της ΕΕ αγοράστηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων από την Βουλγαρία και τους ναζιστές της Ουκρανίας που διοχετεύθηκαν  στους τζιχαντιστές. Είναι τα λεφτά που αφαιρούν από τους μισθούς και τις συντάξεις μας και πάνε για…καλό σκοπό.  Δεν τους ενδιαφέρει λοιπόν η λύση αλλά η διαιώνιση του προβλήματος αφού από τη μια τους αποφέρει κέρδη, ιδιαίτερα στις πολεμικές βιομηχανίες, κι από την άλλη τρομοκρατεί τους λαούς και ζημιώνει τους αντιπάλους τους. Όμως, το συριακό και το προσφυγικό θα λύνονταν τάχιστα με δύο κινήσεις: Πρώτα να σταματήσουν οριστικά και να απαγορέψουν κάθε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς τις ισλαμιστικές συμμορίες, και δεύτερο να προσφέρουν στην κυβέρνηση της Συρίας αυτήν την βοήθεια για να συντρίψει τους ισλαμιστές. Βέβαια με την επικρατούσα πολιτική και οικονομική κατάσταση στον πλανήτη, τέτοια προοπτική δεν υπάρχει. Από την άλλη, ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αν αρκεστεί στα λουλουδάκια, κεράκια, ευχές, σταυροκοπήματα και υποκριτικές και ψεύτικες δηλώσεις δήθεν συμπαράστασης στα αθώα θύματα, θα βρεθεί σύντομα στη θέση τους.  Ήρθε καιρός για οργανωμένη ταξική αντίδραση στους εκφραστές αυτών των πολιτικών, της ίδιας τάξης μεγέθους  με την επίθεση που μας κάνουν.

                                             Κ. Α. Αποστολόπουλος

                                Δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης              


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου