Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

     















   Η ενίσχυση του ΝΑΤΟ οδηγεί σε πόλεμο

ΤΟ ΝΑΤΟ  είναι μια πολιτικο-στρατιωτική συμμαχία που κατασκεύασαν οι πιο σκοτεινοί κύκλοι των ΗΠΑ το 1949, εναντίον της τότε Σοβιετικής Ένωσης και στόχος του ήταν διττός: Από τη μια, να προκαλέσει φόβο και απέχθεια στους λαούς των δυτικών χωρών, έναντι του διαφορετικού οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου που εκπροσωπούσε εκείνη την εποχή η μεγάλη χώρα των Σοβιέτ.  Κι από την άλλη να εγκλωβίσει δεκάδες χώρες σε μια στρατιωτική οργάνωση, υπό την ηγεσία και τον απόλυτο έλεγχο των ΗΠΑ, που θα απειλούσε διαρκώς την ΕΣΣΔ  με ισοπέδωση. Η περικύκλωση της ΕΣΣΔ με εκατοντάδες βάσεις επίθεσης, εξανάγκασε τις ηγεσίες της χώρας να ξοδεύουν τεράστια ποσά για την ασφάλειά της με άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην ευημερία των ανθρώπων της. Πράγμα, που εκμεταλλευόταν συστηματικά η δυτική ΝΑΤΟϊκή προπαγάνδα επιρρίπτοντας τις ευθύνες στο «αυταρχικό  δικτατορικό κομμουνιστικό σύστημα που καταδυναστεύει τον ρωσικό λαό». Δυστυχώς, οι άθλιες μετασταλινικές ηγεσίες νόθευσαν τον σοσιαλισμό με καπιταλιστικές «μεταρρυθμίσεις», οδηγώντας τη μεγάλη χώρα στην διάλυση και παλινόρθωση του καπιταλισμού. Ωστόσο, παρά την δεκαετή (1990-2000) λεηλασία που υπέστη η χώρα από ντόπια και κυρίως τα ξένα δυτικά αρπακτικά, βρέθηκε μια ομάδα πατριωτών υπό τον Πούτιν, που έσωσε τη χώρα από τον περαιτέρω διαμελισμό  και την ληστρική της εκμετάλλευση από τους δυτικούς «δημοκράτες» και «ανθρωπιστές». Δεν επανέφεραν βέβαια τον σοσιαλισμό, αλλά σταμάτησαν το ξεπούλημα και τη διαρπαγή του αμύθητου πλούτου της χώρας στις ξένες πολυεθνικές. Κι αυτό δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν τα αδηφάγα αμερικανικά και ευρωπαϊκά επιχειρηματικά συμφέροντα. Έτσι, παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις Ρήγκαν – Μπούς για μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς, με κατάλληλες προβοκατόρικες ενέργειες από τα ναζιστοειδή ανδρείκελα που τοποθέτησαν στις κυβερνήσεις των χωρών -  πρώην συμμάχων της ΕΣΣΔ , που φαίνονταν σαν  «απειλή από την Ρωσία», ενέταξαν όλες αυτές τις χώρες στην συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση που ακουμπά πλέον στα σύνορα της Ρωσίας. Κι εκεί που νόμιζαν όλοι, ότι αφού ο «κομμουνιστικός κίνδυνος» εξέλιπε, δεν υπάρχει ανάγκη για ΝΑΤΟ έγινε ακριβώς το αντίθετο. Η δολοφονική συμμορία των κακοποιών ΗΠΑ-ΕΕ, με απειλές, εκβιασμούς, χρηματισμούς, επεκτείνει  συνεχώς την ληστρική  συμμαχία και απειλεί με εξόντωση όποιον ηγέτη δεν υποτάσσεται και δεν ενσωματώνει τη χώρα του στις δυτικές χρηματοπιστωτικές και στρατιωτικές δομές.

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ είναι το τελευταίο θύμα αυτής της λυσσώδους προσπάθειας του βαθέος κράτους των ΗΠΑ, να μαντρώσουν όλα τα Βαλκάνια  στην προγραμματισμένη, εδώ και είκοσι χρόνια, ΝΑΤΟϊκή  ολοκλήρωση εναντίον της Ρωσίας κυρίως αλλά και της Κίνας.  Η ταχύτατη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ – και με τον μαφιόζικο τρόπο που έγινε – δείχνει και κάτι άλλο. Τον μεγάλο φόβο που διακατέχει πλέον τα αμερικανικά επιτελεία για την επερχόμενη απώλεια της παγκόσμιας οικονομικής κυριαρχίας των ΗΠΑ, για το επικείμενο τέλος του αμερικάνικου νομισματικού ιμπεριαλισμού. Η επεκτεινόμενη χρήση των εθνικών νομισμάτων, και όχι του δολαρίου, στις διεθνείς συναλλαγές, ακόμη και της ΕΕ με το Ιράν,  της Ρωσίας, της  Κίνας, της Ινδίας, της Τουρκίας, της Ιαπωνίας, της Βενεζουέλας, της Συρίας και άλλων μικροτέρων, έχει σημάνει συναγερμό στην Ουάσιγκτον. Διότι η Ουάσιγκτον το δολάριο το χρησιμοποιεί σαν πρώτο όπλο πριν κάνει χρήση στρατιωτικής βίας και δεν συγχωρεί την παράκαμψη του αμερικανικού συστήματος δολαρίου. Η τελευταία έκρηξη στις διεθνείς σχέσεις, με την Ουάσιγκτον να επιχειρεί βίαιη αλλαγή καθεστώτος  στην Βενεζουέλα, με πρωτόγνωρους γκανγκστερικούς τρόπους, ώστε να της αρπάξει το πετρέλαιο και το χρυσό, είναι η τελευταία μιας σειράς διεθνών εξελίξεων, εντάσεων και συγκρούσεων, που παράγονται από την αγωνιώδη προσπάθεια της υπερδύναμης να διατηρήσει την παγκόσμια ηγεμονία της. Η τρομακτική και γενικευμένη χρήση των κυρώσεων που εφαρμόζει η μαφιόζικη κλίκα της Ουάσιγκτον εναντίον κάθε μη αρεστής κυβέρνησης, καθώς και ο έλεγχος που ασκεί επί του διεθνούς συστήματος πληρωμών, οδηγεί αναπόφευκτα πολλά κράτη στην καθιέρωση εναλλακτικών μηχανισμών εμπορίου, εκτός δολαρίου, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα ζωτικά τους συμφέροντα και την αυτόνομη ύπαρξή τους.

ΟΙ ΦΟΒΟΙ για επερχόμενη νέα μεγαλύτερη οικονομική κρίση,  η μη ανασχέσιμη στρατιωτική ισχύς της Ρωσίας και η ραγδαία οικονομική και τεχνολογική άνοδος της Κίνας, σε αντίθεση με την παρακμιακή πορεία των ΗΠΑ, οδηγούν σε μία έξαρση της επιθετικότητας των ΗΠΑ, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσουν την ηγεμονική τους θέση στον πλανήτη.  Έτσι, προχωρούν και σε ριψοκίνδυνα βήματα στρατιωτικής κλιμάκωσης, αποχωρώντας από την ΙΝF (Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυραύλων Μέσου Βεληνεκούς, από 500 - 5000 Km) με την Ρωσία. Συνθήκη που προστάτευε την Ευρώπη από τα πλήγματα τέτοιων ρωσικών πυραύλων και τη Ρωσία από αντίστοιχα πλήγματα αμερικανικών εγκατεστημένων στην Ευρώπη. Το «μη κράτος» των Σκοπίων  αποτελεί  ιδανικό,  γεωγραφικά, οικόπεδο για στήσιμο πυραύλων τέτοιου είδους (μέσου βεληνεκούς)  που θα στοχεύουν την Ρωσία από τόσο μικρή απόσταση, ώστε να μην υπάρχει ο απαιτούμενος  χρόνος στην αεράμυνά της να εξακριβώσει το είδος του επερχόμενου όπλου, να το αναχαιτίσει  και να ανταποδώσει το πλήγμα. Συνεπώς η μόνη επιλογή που μένει στη Ρωσία τώρα, είναι το δόγμα του προληπτικού πλήγματος. Που σημαίνει ότι θα πλήξει τον αντίπαλο πρώτη με την παραμικρή ένδειξη ότι μπορεί να επέρχεται σύρραξη. Κανένα κράτος της ΕΕ, ακόμα και τα πιο φιλονατοϊκά δεν δέχτηκαν την εγκατάσταση τέτοιων πυραύλων στο έδαφός τους, γιατί γνωρίζουν ότι θα κονιορτοποιηθούν από τα πρώτα λεπτά ενδεχόμενης σύγκρουσης με την Ρωσία. Αντίθετα, η συμμορία Ζάεφ-Ντιμητρόφ με την συνέργεια της επικίνδυνα απερίσκεφτης Τσιπραϊκής κλίκας, έδωσαν την πολυπόθητη λύση στους Αμερικανούς να φέρουν τα άκρως επικίνδυνα όπλα τους στη γειτονιά μας και να γεμίσουν με αποθήκες εγκατάστασης πυρηνικών βομβών την Ελλάδα και τα Σκόπια.   Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών κι όχι η «λύση εκκρεμοτήτων δεκαετιών» για την ονοματοδοσία του κρατιδίου, όπως ξελαρυγγιάζονται να μας πείσουν η αμερικανόδουλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ. Η Ελλάδα κάθεται σε μια πυρηνική μπαρουταποθήκη και έχοντας μετατραπεί σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση και ορμητήριο, έχει ήδη στοχοποιηθεί από τους ρωσικούς πυραύλους. Έτσι αφού επί τέσσερα χρόνια το αστικό πολιτικό σύστημα, με επικεφαλής τον ξενόδουλο Τσίπρα, επιτέλεσε το τεράστιο «κοινωνικό έργο» της φτωχοποίησης ολόκληρου λαού  εκποιώντας και  τη χώρα που τώρα την προσφέρει θυσία στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των παρανοϊκών αφεντικών του. Οι εκλογές έρχονται, η μνημονιακή σαβούρα πρέπει να καταποντιστεί.

                                                 Κ. Α. Αποστολόπουλος

                                      Δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου